Радваме ли се по празниците ?


Вчера, заради големите задръствания ми се наложи да походя пеша из центъра на София.
Заглеждах се в лицата на хората с надежда да открия предпразнична радост и усмихнати очи, но не би.
Всички пешеходци изглеждаха зомбирани от техни си проблеми, гледаха си в краката, за да не се подхлъзнат по заледените тротоари, а една жена на около 40 дори гласно псуваше кмета, заради снега. Само за сравнение, миналата седмица ми пратиха снимки от големия сняг в Минеаполис, но там хората по-скоро се радваха на снега, отколкото да се мръщят на неудобството, причинено от него.
В България хората наистина имат проблеми, непознати другаде по света, но без усмивки сами правиме нещастието още по-голямо. В доста блогове напоследък се зачитам за силата на усмивката и позитивното в живота ни, и наистина смятам, че е наложително българите да се усмихваме повече. Казвам усмихваме, но имам предвид цялостен позитивен поглед върху живота. Щом дори по празниците няма усмивки по лицата ни, значи нещата са много зле. Надявам се в бъдеще повече да се пише за усмивката и така да се стигне до много хора в България, които наистина имат нужда от знание за силата на позитивното. Пожелавам късмет на всички и повече радост, за да можем да усетим прекрасните неща случващи се понякога с нас. Успехът ще дойде стига да вярваме в него, а негативизмът убива вярата в нас самите.

Advertisements

2 Responses to Радваме ли се по празниците ?

  1. Maya says:

    Макс, много си прав. Докато четях написаното в този пост се сетих, че не трябва да чакаме да дойде първият петък на октомври (световният ден на усмивката), за да се усмихнем или да усмихнем някой друг.
    Спомням си и една много слънчева руска детска песничка “Улыбка”. Още от времето когато бях дете и я пеех, вярвам в чудодейната сила на усмивката. Пожелавам на теб и на всички около теб да се усмихвате повече и когато нямате повод да го правите, да си го създадете 🙂 И за край: Девизът на световния ден на усмивката: “Направи добро. Помогни на някого да се усмихне!”

  2. Макс says:

    :):) Добре казано.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: