Иде ли козият грип ?


След птичият и свинският грип, които хвърлиха в истерия повече от половината свят, иде ред на новият кози вирус, който вече е взел шест живота в Холандия. Над две хиляди били заразените с новия вирус, така че новата напаст има всички шансове да се превърне в пандемия. Страхувайте се !

Аз така и не можах да разбера, дали наистина трябва да се шашкам от тези грипни епидемии или не. По всички медии се ескалира някаква ужасна паника, затварят се държавни граници и се усилва контролът по летищата, а в същото време докторите ми казват да не се притеснявам ни най-малко, щото това било нещо нормално и няма място за никаква паника. Да съм си пил витаминчета и да не се тормозя с противогрипни ваксини. Оказва се, че медиите спират да рекламират новите епидемии, така внезапно, както и са започнали и естествено без обяснение, какво точно се случва. Хората продължават да си живеят по стария си начин, маските изчезват от лицата им и всички чакаме нещо ново да се случи с грипа, за да можем да се притесняваме отново.

Дали накрая няма да се получи, като в приказката за лъжливото овчарче и да спрем да вярваме на “честните” медии, докато наистина ни тръшне някакъв страшен щам, който да ни свари неподготвени и да изтрепе половината човечество ? Май въпреки огромния технически прогрес, движещите сили на хората си остават едни и същи, както и преди векове, щом намираме аналогии с народно творчество, от преди стотици години.

Advertisements

4 Responses to Иде ли козият грип ?

 1. вили says:

  И аз четох днес за този грип. Да си призная напуши ме смях. Вече ни взеха на майтап с тези видове грипове – свински, кози, атипична пневмония…. Май се опитват да ни затворят очите за неща, които са далеч по-страшни от един грип. Не че искам да омаломажавам различните видове грипове, но за мен той си е ГРИП. И както всяка година милиони хора го изкарват и хиляди умират от усложнения(а не от това, че е свински, кози).

  • Макс says:

   И мен също ме напуши смях.
   Обаче медиите раздухват истерия с някакви щамове, които се оказва, че не са толкова опасни и хората се притесняват, и се започва едно запасяване с лекарства и ваксини, докато накрая се окаже, че не е толкова страшно. Козият грип вече е третият животински и на всички ще им писне да се запасяват. Накрая ще ни тръшне (дано не съм прав) някой наистина много опасен щам, но хората няма да са подготвени, заради предишните фалшиви тревоги.
   Другото притеснително според мен е, че с “реклами” на различни видове грип по медиите се усвояват огромни печалби от производителите на лекарства. Питам се редно ли е да се наслагва масова психоза у хората, за да се изкарат пари ?

 2. radislav says:

  Макс, приятелю – нещо по-страшно идва. Ето, виж тук: http://lanix.org/blog/comments.php?y=09&m=05&entry=entry090528-233524

  • Макс says:

   Много смешен текст, който макар и иронично показва донякъде как се развиват нещата в световен мащаб. Всеки иска да извлече дивиденти 🙂
   Имаше навремето един български филм, наречен “Кит”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: