Затворническа отпуска ?!!!


Всички сме гледали “Изкуплението Шоушенк”. За мен лично това е един от най-добрите филми. Помните ли сцената, в която затворниците пиеха бира на покрива на някакъв склад, след като Анди беше помогнал на надзирателя да не плаща данък наследство? Имаше много заряд в тази сцена.

В нашите затвори обаче това не може да се случи. Тук малко на пансион замязва и момчетата препускат отпуска из страната, а някои дори забравят да се връщат. Други пък обхванати от нездрава ревност убиват приятелките си. Тази година в България само двама са го сторили де, но все пак до края на годината има още време. Та ми е много интересно, какви са тези отпуски в нашите зандани? Тези дето трябва да се поправят, чрез изтърпяване на наказание, заради различни криминални прояви да се разхождат на свобода преди да са излежали присъдата си? Защо тогава ги съдят на еди колко си години, щом ги пускат в обществото преди това.

Та така и с нашия “приятел”  Тодор Пераклиев, излежаващ само девет месеца присъда за грабеж (по състав едно от най-тежките престъпления). Планирал си Тошко да убие изгората си докато е в отпуск и хоп, ненадейно го пуснали за малко.

Ай сиктир бе……

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: