Пак ли народа за гъби…..?


Мъчи ме един въпрос напоследък и не само….

Прости ли са гласуващите закони в България или измамни?

Помните ли прочутата поправка на Татяна Дончева, наречена Ванко-1? Случват се такива работи, някой да излезе от пандиза, чист като сълза.

Случват се и такива работи, някой да не влезе в пандиза, защото управляващите предвидливо са го амнистирали с много задна дата. Дали от глупост са ги амнистирали тези “хора” или от предвидливост? Законът, влязъл в сила на 22 април 2009 г., оневинява всички, които до 1 юли 2008 г. са извършили престъпления по непредпазливост. Сред тези престъпления попада и най-приложимия текст, по който може да се съдят лица, покровителствали измами с бюджетни средства.

Така поднесени фактите сочат, че няма да бъдат осъдени дори пионките, участвали в разграбването на Родината и еврофондовете, да не говорим за едрите разбойници, които ги покровителстват. Надеждите на хората, че новото правителство, ще раздаде справедливост по  всекидневно обявяваните  злоупотреби на тройната коалиция, голяма част от които  бяха описани в медиите, започват да умират. Така жадуваните от всички, положителни доклади за правосъдната система, чакани да дойдат от Брюксел, май няма да бъдат дочакани.

Този въпрос ме мъчи и не само той.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: